tiistai 2. huhtikuuta 2013

"Isoäidinraitaa"

Maaliskuun alkaessa, aloin ostolakkoni siivittämänä hyödyntämään kaikkia ylijäämälankoja (tai ainakin se oli alkuperäinen idea...) pienehköön torkkupeittoon. Työkaverit työpaikan käsityökerhossa olivat alkaneet vähän vastaavia tekemään ja kun itse tein yhdestä isosta isoäidinneliöstä koostuvan torkkupeiton viime vuonna, niin innostuin raitailemaan. Tällä kertaa ei siis neliötä, vaan pelkkää kaksikerroksista raitaa, kun näin saan hukattua peittoon pienempiäkin erivärisiä lankakeriä.


Isoäidinraita:
1. Virkkaa sopivan pituinen ketjusilmukkarivi, kolmella jaollinen määrä olisi ideaali. Oma ketjuni n. 90cm, kun tähtään 90x120cm (tai niin pitkä kun tulee) peittoon.
2. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja sitten periaatteessa joka kolmanteen silmukkaan takaisinpäin tulisi kolme pylvästä. Tämä siis periaatteessa, koska oma ketjusilmukkarivini oli ainakin sen verran tiukkaa, niin jotta ensimmäinen rivi pysyi suorana, piti pylväät virkata joka kolmanteen tai neljänteen silmukkaan vuoron perään.
3. Rivin päätyn tulee vain kaksi pylvästä jonka jälkeen "kolme ketjusilmukkaa ja kolme pylvästä kahden pylvään ja sitä edeltävän kolmen pylvään ryppään väliin.
4. Jatketaan kolme pylvästä aina joka kolmen pylvään nippujen väleihin. Kunnes päätyyn taas kaksi pylvästä".
5. Vaihdetaan väriä ja jatketaan "-" -toistoa vaihtaen väriä kahden kerroksen välein.

Tulikohan siitä nyt fiksun kuuloinen ohje... Mielestäni noin tein :D Kommentoikaa jos joku virhe pääsi tulemaan.

Mutta peitto ei siis kuukaudessa tullut lähestulkoon valmiiksikaan... Mutta siihen voi nyt aina virkata sopivia lankoja mitä tulee. Muutamaa eri väriä, mitä oli alunperinkin jäljellä enemmän, ajattelin käyttää säästeliäämmin, että edes joitain värejä olisi koko peiton kattavasti ja jokin säännöllisyys raidoissa säilyisi. Aika samanvärisiä lankoja näyttä kuitenkin lankakasassani olevan...

Ai niin ja:
"Minen osta mitään" -maaliskuu, loppukuu
Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen säästäväiseen kuukauteeni. Auton remontissa ja jonkun pienen käsirasvapurtilon ostossa jouduin hieman ehkä joustamaan periaatteestani. Mutta oli ihana huomata, kuinka mainospostin vähetessä ja periaatteen pitäessä turhat ostohalut vähenivät mukavasti.

Mielestäni kiinnitin enemmän huomiota vanhojen tavaroiden käyttämiseen loppuun (etenkin meikit, pesuaineet ja pakastimen tyhjennys) ja olen hyvin tyytyväinen, että ryhdyn kokeiluun. Toisenkin kuukauden voisi vaikka jatkaa, mutta jos vaikka syksyllä uudelleen. Samalla voisi pitää oikein kirjaa kuukauden menoista ja verrata sitä "normaaliin" kuukauteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti