lauantai 22. joulukuuta 2012

Brysselin kuulumisia


Hups, onkin ollut aika katko kirjoittelussa, kun ollut muka niin joulukiireitä. Ehdin tässä käydä Brysselissäkin hakemassa joulumarkkinoilta joulun tunnelmaa :) 


 
Joulumarkkinoilla olikin oikein kattavasti vaikka mitä ja markkinat olivat levittäytyneet laajalle alueelle pitkin katuja ja bulevardeja. Markkinoiden ehdottomat vetonaulat olivat ihanat vanhat karusellit, mitä siellä oli kaksin kappalein. Ihan kuin olisi hypännyt toiseen aikaan. Ympäristössä ja myytävissä tuotteissa oli paljon muuttunut ajan saatossa, mutta lasten riemu on kyllä pysynyt ennallaan.


Muuta antia oli olivat makeiset, puukäsityöt, glühwein (markkinoilla muutenkin yllättävän paljon alkoholinmyyjiä), miljoonat makkarat ja ne Brysselin kuuluisat ranskalaiset, saippuat, ompelutyöt ja paljon paljon muuta.

Seuraavassa muutama vinkki jouluiseen Brysseliin...


Antiikkitori, Place du Grand Sablon

Mielenkiintoista nähdä paikallista antiikkia ja vanhaa tavaraa. Vanhat suklaamuotit ja ruokailuvälineet olivat minulle mielenkiintoisinta antia. Ja yksi suklaamuotti tarttui mukaan.Päätyy seinälle kakkukupujen kanssa, mutta pakko jossain vaiheessa testata.

Suklaakauppojen keskittymä, Royal Galleries of Saint-Hubert, Galerie du Roi-kauppakujalla

Suklaakaupojen keskittymä -Need I say more.:)
Maailman parhaan suklaamaan parhaat suklaakaupat. :)Muutama laatikko lähti mukaan, vaikka pikkasen hinta kirpaisi, mutta maistiaiset todistivat niin ihaniksi. Nyt loput odottamassa joulua :) Mutta Belsialainen suklaa todella ansaitsee maineensa maailman parhaana, ihania.


Italialainen ravintola A L'Ombra, 2 rue des Harengs:illa
Kuin astuisi hetkeksi italialaiseen keittiöön. Alakerrassa tunnelmallinen vanha sisustus puuhyllyineen ja sinivalkoisine kaakeleineen, alhaalla yksi iso pöytä ja sivutiski, jossa saa kuunnella naapurinkin jutut, mikäli kieltä ymmärtää ja yläkerrassa hieman rauhallisempia pöytiä. Vaikka aivan keskustassa, niin suhteellisen halpa hinnaltaan ja testaamamme pastat olivat ainakin maukkaita. Viikonloppuna varaus voi kannattaa, koska pääsimme itse sisään vasta kolmannella yrittämällä, mutta onneksi saamani suositus osoittautui sen arvoiseksi.

Niin ja hotellinamme
Hotel Queen Anne, Boulevard Emile Jacqmain 110
Mukava sisustus, sopivahko sijainti vaikkei aivan keskustassa olekaan ja sopiva aamupala, todellista value for money, koska hinta ei päätä huimannut. Itse pohdimme hostellin ja hotellin välillä ja hyvän valinnan kyllä teimme, koska aika samoissa hinnoissa olivat. 
Brysselia on tituleerattu Euroopan kulinarian pääkaupungiksi, ja reissu kyllä todisti tämän olevan totta. Melkoisia herkkuja saimme (Kaniini Belgialaisittain ja Cubalainen ravintola tuli testattua kanssa). Eli kaiken kaikkiaan oikein positiivinen kokemus :) Ja hauskoina lisinä, olivat sieltä täältä kadunkulmista löytyvät seinänkokoiset sarjakuvamaalaukset :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti