maanantai 3. joulukuuta 2012

Ei pöllömpi pöllö :)

Tänään valmistui pieni satsi virkattuja pöllöjä kuusenkoristeeksi. Ja ajattelin, että pöllöt sopii lähetettäväksi maailmalle kavereiden joulukorteissa vaikka kanssa.


Pöllöt on siis virkattu, koukulla 4 ja lankana seitsemää veljestä ja muuta. Osa on virkattu kaksinkertaisella langalla osa yksinkertaisella. Kaksinkertaiset miellytti enemmän omaa silmää.

Ohje: (ja ei, en ole ikinä ennen selostanut, joten sen varmaan ohjeesta huomaa...
Aloitetaan vaaleammasta mahasta, luomalla 4 ketjusilmukkaa, jotka yhdistetään kiinteällä silmukalla lenkiksi. Seuraavaksi kaksi ketjusilmukkaa ja luotuun alkuperäiseen lenkkiin yhdeksän pylvästä. Riippuen käsialasta yksi enemmän tai vähemmän voi olla parempi, kunhan pöllö pysyy litteänä, eikä pullistele :) Kiinni piilosilmukalla.

Vaihdetaan tummempaan lankaan ja kahden ketjusilmukan jälkeen jokaiseen silmukkaan virkataan kaksi pylvästä, eli 17 pylvästä, mun ensimmäinen korvaantuu ketjusilmukoilla. Kerros taas kiinni piilosilmukalla.

Sitten luodaan samaan seuraavaan silmukkaan korva: Ketjusilmukka, kiinteä silmukka, pylväs, tuplapylväs, pylväs, kiinteä silmukka. Seuraaviin 4 silmukkaan kiinteät silmukat ja sitten taas kiinteä silmukka, pylväs, tuplapylväs, pylväs, kiinteä silmukka ja kiinni seuraavaan piilosilmukalla. Päätellään vartalon langat ja tehdään silmät.

Kolme ketjusilmukkaa lenkiksi kiinteällä silmukalla. Samat kaksi ketjusilmukkaa ja 8-10 pylvästä, niin että on littana eikä pullistele.Kiinni piilosilmukalla. Mitä pienempi keskusympyrä on sitä parempi, ettei silmän keskelle jää reikää.
Silmät ompelin kiinni päättelemällä langat samalla ja pöllön nokan ompelin kolmella pistolla paksummalla langalla. Ompelin nokan niin, että pistot olivat aivan silmän reunasta keskelle. Ja silmien mustuaiset on ihan vain ommeltu niin, että pistot jäävät kunnolla näkyviin ja lanka on kierretty edellisen ompeleen ympäri. Ja sitten vaan pieni ripustuslenkki. Takapuolelta "tyylikkäät" pistot näytti tältä:


Päättely ei siis ole mun vahvin puoli vaan välttämätön paha... Mutta pistot peittyy, kun kun liimasin taustaksi pahvin, johon voi laittaa tervehdyksensä tms. :) En malta odottaa että saan oman kuusen kotiin ja pari pöllöä sinnekin roikkumaan. Pikkupöllö on tehty jättämällä toinen mahakerros pois.


5 kommenttia:

 1. Hei, nää on kivoja! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania :)
  Tein itekki yhden tänään mutta ei tullu ihan noin pöllömäistä ku noi sun on. Pitänee yrittää uudelleen. Selkeä ohje!

  VastaaPoista
 3. Harmi jos ei heti onnannut :( Mutta itekin piti hieman soveltaa aloitusrenkaan kokoa (tiukentaa solmukoita) ja muuttaa pylväiden määrää, jotta pysyi littanana :) Onnea uuteen yritykseen!

  VastaaPoista
 4. Ihana pöllöohje,kiitti.Heti piti harjotella kun löysin tämän...

  VastaaPoista
 5. Kiva jos innosti! Olen tässä pääsiäisen lähestyessä kehitellyt vastaavaa pupua, eli kun saan vielä muutaman kappaleen niitä tehtyä, ehkäpä näkyilee pupuja pomppimassa täällä. Mistä tulikin mieleen, että koskas sitä rairuohoo pitäs alkaa kasvattaa? Hmm.

  VastaaPoista