lauantai 8. kesäkuuta 2013

Juhlakakkuja

Viime viikonloppuna juhlistimme serkkuni valmistumista ylioppilaaksi. Sääkin suosi juhlijoita, joten juhlat sujuivat mukavasti varjoisan pihan katveessa. Tarjolla juhlissa oli vaikka mitä herkkuja (oma suosikki on ehkä kyllä perinteinen voileipäkakku) ja itse osallistuin järjestelyihin leipomalla tarjotut kakut. Ja vaikka itse sanonkin, niistä tuli mukavan kesäisen keveitä. Ylioppilaan toivemakuina oli sitruuna ja suklaa ja se toteutui seuraavasti:

Kakkupohjat:
- vuoron perään tavallinen kääretorttupohja ja 3rkl kaakaojauheella maustettu

Täytteet:
- tavallisen pohjan kostutus maidolla ja päälle Lemoncurd-sitruunalevite ja kermavaahto-sitruunarahkaseos (2,5dl kermavaahtoa + purkki sitruunarahkaa). Sekoitin lemoncurdiin hieman vettä, jotta se levittäytyi paremmin.
- suklaapohjan kostutus kaakaolla ja päälle suklaalevitettä (Nutella) kermavaahto-vaniljarahkaseosta  (2,5dl kermavaahtoa + purkki vaniljarahkaa) ja päälle vielä rouhittua suklaata

Kuvan kakussa yht 5 pohjaa, eli 2 kerrosta kumpaakin täytettä. Sivuilla kermavaahto ja päällä 1itruunakermalla maustettu ja keltaisella elintarvikevärillä väritetty seos. Kukat samalla vanhalla kaavalla vaahtokarkkimassasta.

Juhlija ainakin kehuivat että kakku sopi tilanteeseen ja oli raikasta, ehkä muutama pala tuli itsekin siinä kahvien kaatelun lomassa otettua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti