keskiviikko 26. syyskuuta 2012

KahvikuppimuffinineulatyynyKahvikuppimuffinineulatyyny, mikä ihana sanahirviö :) Olen jo pidempään ollut vailla neulatyynyä ja olen koittanut etsiä hauskaa mallia, jota olisi kiva katsellakin käsitöiden lomassa. Ideoita on ollut paljon, mutta ei ole vain tullut aloitettua. Siilejä, kuppeja, minitauluja ja kaikkea hauskaa on tullut vastaan. Juttelin ideoista äitini kanssa viikonloppuna ja hänellä olikin juuri sopiva pariton kuppi kestomuffinikakkusen toteutukseen :)


Eli toteutukseen tarvitaan:
- kuppi
- päälikangasta (itselläni ylijäämäpellavaa)
- täyttövanua (itselläni oli ylijäämänä ollutta ruman väristä huovutusvillaa)
- ”huopaa” (itselläni vanhaa huovutetuksi kutistettua villapaitaa…)
- lankaa
- liimaa (joku tehokas yleisliima/pikaliima tms.)
- muutama helmi

- ja tietty sakset ja neula

Hmm… materiaaleistani taitaa huomata taipumukseni käyttää halpoja/uusiokäytössä/ylijääneitä materiaaleja…

En miettinyt asiaa sen tarkemmin vaan aloin vain tehdä kun inspiraatio iski.

Ensin mittailin tarvittavan kankaan koon ja leikkasin kankaasta ympyrän niin että sain sen kupin päälle. Halusin että neulatyyny näyttää kivalta tyhjänäkin, niin ompelin ympyrän keskelle muutaman sopivan värisen lasihelmen. Sitten harsin reunoihin harvat pistot ja laitoin kuppiin sopivaksi muotoillun täyttöpalleron sisään ja kiristin naruista heittäen ylijäämäreunat sisäpuolelle.

Tietenkin ensimmäisestä kokeilusta tuli liian suuri kun testasin sitä kuppiin. Eli pienensin pallon sopivaksi siirtämällä harsinnan sisemmäs, kauemmaksi reunasta. Kun pallo oli sopiva ompelin huovan alareijän päälle ja muotoilin pallon sopivan kokoiseksi ja liimasin paikalleen.


Nuppineulat näytti hauskoilta nonparelleilta tyynyssä, mutta silmäneulat rikkoi illuusion :) Olin joka tapauksessa ihan tyytyväinen ja näitä tulee varmasti tehtyä joulun alla lisää, shh! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti