maanantai 26. marraskuuta 2012

Huopainen iPad-kotelo

Viikonlopun projektina oli suojan teko iPadille. Olin kuljettanut padia ylisuuressa iltalaukussa, mutta löytäissäni craftgawkerkin kautta inspiraation (http://look-what-i-made.com/2012/11/14/feeling-foxy/) oli aika kaivaa äitini vanha kutistettu villapaita esiin.


Materiaalina siis puhdasta villaa ollut paita, joka oli kutistetty ylikuumassa pesussa. Paita oli hieman aikansa eläneenä jäänyt käyttämättömäksi ja kutistettu jossain "kuinka paloitella villapaita"-vimmassa. Lisäksi tarvitaan villalankaa ja yksi nappi.


iPadille sopivassa kotelossa: etukappale 20x26cm ja takakappale 20x36cm, jossa yläkulmat pyöristetty. Kappaleet ompelin villalangalla kiinni toisiinsa pykäpistoin (kuulemma ala-asteella opeteltu juttu, mutta ihan uus juttu mulle. Onneks oli äiti oppaana). Ensin pohja ja sitten sivut, niin ei haittaa jos kappaleet ei aivan saman kokoiset...Kiinnitin napin etukappaleeseen ja läppään virkkasin pienen lenkin, jonka kiinnitin pistoin, jotka jäävät huovan sisälle piiloon. Ompelin vielä näkyviin pienen ristipiston, jotta lenkki pysyy varmasti kiinni. Katsoin napin paikan vasta lenkin ommeltuani ja pistin sen kiinni sopivaan kohtaan, sen kummempia mittailematta...Lopputuloksena sopivan sutjakka kotelo, jota oon käyttänyt ihan vaan alusenakin lasipöydällä. Kotelo on sen verran väljä, että padi mahtuu sinne jonkun pienen kiinteänkuoren kanssa tarvittaessa. Nyt vaan tutustumaan uuden lelun tarjoamiin kaikkiin miljooniin mahdollisuuksiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti