keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kakkutikkarikokeilu

Kokeilin viikonlopun alla kakkutikkareiden tekoa ensimmäistä kertaa. Niitä kun on ollut nyt niin joka paikassa; luetaan kai omassa tapauksessani Pirkassa, Craftgawkerissa ja Hesarissa :D Ja jopa kerran olin ennen saanut itse kaverini tekemiä maistaa.


"Ja ei kun soveltamaan" sanoi joku hassu ääni sisälläni ja kehittelin sitten ihan omiani sen kummemin oikeisiin resepteihin tutustumatta. Siitä syystä mulla ei ole nyt mitään hyvää reseptiä ja niin, arvata voi, että ei tullut tikkareita ei... Taikinat sain kuntoon ihan mukavasti ja pyöriteltyä palloiksi ja kaikki oli vielä aika mukavasti, kun aloin sitten dippailla tikkareita valkosuklaaseen. Aika vaivalloista, mutta muutama onnistui kivasti. Kunnes huomasin, että suklaa vain valui tikkarintikkuja (puoliksi leikattuja grillitikkuja) pitkin alas. Olisi ehkä pitänyt aloittaa tummalla suklaalla tai olla pitämättä suklaata lämpimässä vesihauteessa.

Tein pikku paniikissa ratkaisun ja aloin tehdä "kakkukonvehteja". Unohdin tikut, pyörittelin pallot suklaassa ja asetin kuivimaan. Stressi-suoni lakkasi tykyttämästä ja homma helpottui huomattavasti.Konvehdit kovettui hyvin jääkaapissa ja ne oli helppo kuljettaa juhlapaikalle. Koska herkut oli menossa juhliin, tein kaikenkaikkiaan 5 munan kakun ja lisukkeiden kanssa siitä tuli vähän yli 60 konvehtia. Aikaa ja kuorrutesuklaatahan siinä meni, mutta hauska oli kokeilla.

Tein yhteensä kolmen laista "taikinaa" ja koristelin kunkin eri tavalla, jotta konvehdit erottui toisistaan. Kaikissa pohjana peruskakkua ja muroja (suklaaseen sopi parhaiten, muihin en suosittele)
1. Sitruunaiset -parhaat!
- kakkutaikinaa+muroja
- sitruunatuorejuustoa +ministi rahkaa
- raastettua sirtuunankuorta + noin puolikkaan mehu

2. Suklaiset
- kakkutaikinaa+muroja
- tummaa suklaata murskana
- suklaatuorejuustoa (kyllä! sellaista on olemassa! Marabou <3 Philadelphia)
- kahvia/kahvilikööriä

3. Marjaisat
- kakkutaikinaa+muroja
- vanilja-tuorejuustoa
- marjaisaa lastensosetta
- vadelmia
- vähän punaista elintarvikeväriä, että kunnolla punaista taikinaa

Sekoitussuhde oli kaikissa noin 1/2 litraa kakkumurua, 2dl muroja, 200g tuorejuustoa +lisukkeet. Sekoitusvaiheessa kun oli lusikkaan tarttuvaa, niin oli helppo pyöritellä.

Lopputulos:
- työläitä ovat juu, mutta hauskaa on näperrellä
- aineita menee paljon ja ovat tuhtia tavaraa
- pakko kokeilla vielä toistekin, mutta ehkä kakku kakkuna kuitenkin... vaikka kiva oli konvehteja popsia :)
- Ai niin, pieni huomio; ei kannata asetella lautasille kovettumaan, vaan taipuisille muovitasseille/leivinpaperille, niin konvehdit saa helpommin irti!

3 kommenttia:

 1. hehee, voin kuvitella tuon stressin, kun TIKKUJA EI OLE!
  :) ihanan näkösiä!!
  terkuin, anna-maija

  VastaaPoista
 2. Oho!
  Luin huonosti! Eli stressiä suklaan valumisesta!
  ;) t. a-m

  VastaaPoista
 3. Ei mitään :)
  Tikkuja kyllä oli. Ja on vieläkin odottamassa käyttöä, mutta missä muussa käyttää niin lyhyitä tikkuja? Mutta ehkä ens kerralla suklaaksi 50/60 taloussuklaata ja tavallista suklaata, niin ei valuis ja olis hyvii :)

  VastaaPoista