lauantai 2. maaliskuuta 2013

“Minen osta mitään”-maaliskuu


En muista mistä ostoksesta ajatus tarkalleen ottaen lähti, mutta noin viikko takaperin taas jotain todella pakko-saada-hyödyllistä (luetaan turhaa) ostaessa aloin ajatella; sitten ensi kuussa en kyllä osta mitään. Ostoton maaliskuu, naa. Älä osta mitään -maaliskuu, naa. Ja loppujen lopuksi suussa sopivaksi muotoutui “Minen osta mitään”-maaliskuu!

Silloin tällöin koettelen itseäni pienten haasteiden nimissä. Lähinnä tähän asti vain koulun, ruokavalion ja liikunnan merkeissä, mutta nyt on kai jotenkin jo joululahjaostosten teosta jäänyt jokin ihme ostohysteria päälle, joten on täydellinen aika rajoittaa shoppailua. Tarkoitus ei ole olla ostamatta yhtään mitään ja näännyttää itseäni nälkään tai olla peseytymättä kun saippuaa ei ole (vaikka kaapissa purkkipapuja ja tonnikalaa koko armeijalle näyttäisi olevankin). Vaan tarkoitukseni on vähentää hamstrausta ja turhaa ostamista.

Eli lupaan, etten osta shamppoota, kun pesuhuoneessa nelisen pulloa näyttää jo olevan… Vaateostoksetkin saavat jäädä ja käsitöissä käytän jo hankittuja materiaaleja ja lopettelen niitä keskeneräisiä. Eli ostohysteria ja mielihyvän tavoittelu ostamalla ovat nyt pannassa kuukauden ajan. Ja nyt kun olen asian ”julkisesti” sanonut, niin ehkä lupaukseni pitää paremmin :)

Laita alle viestiä jos innostuit myös ideasta. Olisi kiva kuulla, etten ole yksin. Ja toki erilaisia ostamattomuus-vinkkejä saa vapaasti jakaa :) Ei tällä maaliskuulla ehkä maailmaa pelasteta, mutta tuleepahan ainakin vähennettyä omaa kuormitusta ja oltua kekseliäämpi varmasti. Katsotaan miten käy.


Minen osta mitään”-maaliskuu, päivä 2
Eilisen selvisin ihan mukavasti, eikä tässäkään aamussa ole ollut mitään valittamista. Aamupalanana oli pakasteessa ollutta ylijäänyttä kokouspitkoa, joka taipui köyhiksi ritareiksi. Lisukkeenaan kakkutikkareista ylijäänyt mustikkasose ja suklaarouhe. Suklaa oli siis kaikki se leipomisesta ylijäänyt sulatettu suklaa ja lautasiin palloista tarttuneet osat, vain kasattuna yhteen pieneen purkkiin. Purkki oli odottanyt herkutteluntarvetta jääkaapissa. Köyhät ritarit olivat aikas nam, vaikka itse sanonkin!

2 kommenttia:

  1. Hyvä teema maaliskuulle.....mutta mitenkähän onnistut ohittamaan pääsiäisen ostamatta suklaamunia....

    VastaaPoista
  2. Onneks ne on useesti niin "pahaa" suklaata, ettei liikaa tee mieli :)
    Ja ainahan voi
    Hutiostottoman huhtikuun, Tuhlaamattoman toukokuun, Kauppalakko Kesäkuun, Hus! hus! ostot -heinäkuun...

    VastaaPoista