maanantai 29. lokakuuta 2012

Ensimmäinen pitsimatto-kokemukseni

Sain tänään ensikosketuksen pitsimaton virkkaukseen paikallisen naistenpankin järjestämässä pitsimattopajassa. En todellakaan ole kova virkkaamaan, isoäidin neliötä juuri ja juuri osaan, joten osallistumiskynnys ylittyi, kun ilmoituksessa luki että kaikkia opetetaan vaikka kädestä pitäen :) Joten sinne siis.

Pajasta sai langat ja koukun lainaan. Ensin käytiin ensin hieman perusteita läpi ja sitten vaan virkkaamaan, esimerkkiohjeita oli kaksi, toinen juuri isoäidin neliöön pohjautuva ja toinen "pitsisempi" pyöreä. Valitsin sen, kun ajattelin että valkoinen trikookuteeni sopi siihen paremmin. Kuva esimerkkimatosta.


Kuteena oli Nanson trikookudetta, vaihtelevin paksuuksin. Omani oli noihin nähden melko paksua. Koetin 8:n koukulla, mutta vaihdoin hyvin nopeasti kymppiin.

Kesti hetki päästä sisään trikookudekutomiseen, mutta kyllä se siitä muutaman pikku harjoituksen jälkeen alkoi sujua. Malli oli ihan sellainen tavalliseen ohuella langalla virkattavaan  pitsiliinaan, mutta ohjeita kuulemma löytyy hyvin netistä ja kirjojen pitsiliinaohjeet soveltuvat myös.


Muutamassa tunnissa työ meni aika hujakalla eteenpäin kyllä, ehkä kun ohjeessa oli paljon reikiä ;) Mutta siis kaiken kaikkiaan oli oikein mukava kokemus, omani ei tullut valmiiksi (jälki oli yllättävän hyvää ensikertalaiselle, mutta kokeneemmilla huomattavasti tasaisempaa jälkeä, katselin...) mutta hyvään alkuun pääsin kyllä ja opin siinä sivussa tulkitsemaan ohjettakin mukavasti. Ei se niin vaikeaa ollut, kun vaan keskittyi :) Ja oli kiva tulkita ohjeita yhdessä muiden pajalaisten kanssa. Osallistujat oli hyvin eri tasoisia ja satuin samaan pöytään mukavien, muttei liikaa virkanneiden kanssa.

Nyt siis oman koukun hankintaan ja jatkamaan matto valmiiksi. Kudettakin oli varattu osallistujille oikein hyvin, joten luulisin sitä jäävän toiseen pikkumattoon, vai ainakin istuinalustaan tai pannulappuun tai... Eli aiheesta ehkäpä lisää tulevaisuudessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti