perjantai 5. lokakuuta 2012

Pöytä vanhoista leipälaudoistaMuuttaessani uuteen asuntooni tarvitsin pöydän ja pitkään mietittyäni päädyin mummolan vintille, navettaan, kellariin ja lopulta kuivuriin (ei, ei vaatekuivuriin vaan viljankuivauslatoon) ja sieltä ne löytyivät, kaksi täydellisen mittaista ihanan kuluneen kaunista vanhaa leipälautaa. Laudat ovat olleet siis apuna, kun mummolassa on aikoinaan leivottu leipiä oikein urakalla. Ne ovat tummuneet kauniisti, palaneetkin sieltä täältä ja täynnä veitsen viiltoja. Kunnon pesulla, tikkuisten kohtein hionnalla ja vahalla (Liberon) laudoista tuli oikein kauniit.


Tilaa minulle ei kamalasti ole, joten kahdesta leipälaudasta sain sahaamalla kolmen laudan levyisen pikkupöydän. Mittaa pöydällä 114 x 77 cm riippuen nyt mistä mutkasta sen mittaa :)

Jo aiemmin olin katsonut IKEAn jalkaosastolta tyyliin sopivan epäsopivat yksinkertaiset jalat, lev. 62 x kork. 70 cm. Jalat on kiinni leipälaudat yhdistävässä laudassa jonka petsasin muiden projektien ylijäämäpetsillä hieman saman väriseksi kuin kuluneet laudat. Jalat ovat kustakin päästä n 6cm, eli väliin mahtuu juuri ja juuri kaksi tuolia. Pöytää tehdessä kannattaa tietenkin miettiä hieman oman tilan ja tuolien kokoa. 


Kun välilaudan ja jalat poraa kiinni niin pöydästä tulee oikein tukeva alhaalla jatkuvan tuen vuoksi ja kokonaisuus on mukava sekoitus uutta ja vanhaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti