sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kakkua purkissa

Rakkaalla lapsella on monta nimeä,
cake in a jar,jar cake, kakkua purkissa, purkkikakku, kakkupurkki...
Vähän kai kysymys siitä, kumpi tuli ensin, muna vai kana, menikö kakku purkkiin vai söikö purkki kakun... Kakkuja purkeissa on näkynyt viimeaikoina blogeissa ja telkkarissa ja eilen päätin kokeilla itsekin. Olimme kyläilemässä pienellä porukalla kaverillani ja jotain tahdoin tehdä viemiseksi.

Koska vietän "Minen osta mitään"-maaliskuuta, halusin soveltaa ihan omasta kaapista löytyviä aineita ja ihan mukavaa siitä tulikin, kun yhdistin:
Kaakaokäärettörttupohjaa -leikkasin kakun ensin purkin yläpäällä sopiviksi paloiksi
Passion-mangomoussea -kyllä, kaupan moussea, mutta se oli aikas tujua sinällään, joten sekoitin joukkoon 3 valkuaisesta tehdyn vaahdon
Kuningatarhilloa -kotivalmisteista sekamarjahilloa, en tiedä oikeastaan mitä hillossa on, mutta mukavan tumman maukasta

Purkkien pohjalle laitoin loput pikkupalat murennettuna ja hillossa pyöriteltynä. Tämän päälle kasasin kerroksina vuoronperään moussea, kakkua, hilloa, moussea...
Purkit oli todella helppo kuljettaa kansineen juhlapaikalle ja veikkaankin että purkkikakut olisivat todella sopivia mukaan otettavaksi piknikille :) Itse lisäsin viimeisen moussekerroksen ja keksinmurenoita vasta juhlapailkalla, mutta toki kakut voisi tehdä valmiiksi jo kerralla.

Kaikenkaikkiaan kokeilu oli mielestäni oikein onnistunut ja tulen ehdottomasti purkkeilemaan toistekin! Nyt vain metsästämään enemmän purkkeja. Tämän hetkiset ovat vanhoja hillo ja muita herkkupurkkeja (joista etikettien irroittaminen oli kyllä aivan tuskaa! Seuraavalla kerralla purkkiin päätty ehdottomasti vielä enemmän makuja, esim. suklaamuruja, vaniljarahkaa, "juustokakkuaineksia", keksinmuruja, marenkia ja mitä muuta ihanaa sitä nyt keksiskään... Illan herkkupöytään kuului myös mutakakkua saksanpähkinöillä ja vaniljajäätelö-tuorejuustolla sekä päärynähillokkeella :D Om-nom! Ja ihanaa kaikki maut täydentävää jälkkäriviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti