torstai 7. maaliskuuta 2013

Kirjailuja

Käsityöintoilu johti tässä pari viikkoa sitten elämäni ensimmäiseen kirjontakokeiluun. Ristipistoja pellavakankaalle kokeilin jo syksyllä ihan mukavalla menestyksellä, mutta nyt oli vuorossa nimikirjainten kirjailu. Niin tai, mitä sitä turhaa kokeilemaan, vaan suoraan siskolle astiapyyhkeet nimikoimaan. Koetin kovasti etsiä sopivia kirjainmalleja, mutten löytänyt oikein sopivia, joten yhden illan tuhrustelin siskon nimikirjaimia ruutupaperille ja loppujen lopuksi keksin (ainakin omasta mielestäni) oikein kivankin mallin.

Jäljensin kuvioni pyyhkeisiin ihan ikkunaa apuna käyttäen. Ensimmäisen kokeilun tein ns. tikkipistoina. Siis ihan tavallisesti vain suoraa viivaa seuraillen. Punainen on toteutettu varsipistoilla, mutta siitä ei taas meinannut tulla yhtään mitään.

Työpaikan käsityökerhossa sain hyvän vinkin, ettei kannata kiinnittää lankaa työhön heti ensimmäisenä, vaan päätellä langat kirjonnan sekaan kun kirjonta on valmis ja langanpää on helppo hukuttaa kuvion sekaan.Jälki ei ollut aivan täydellistä, mutta kun tutkin vanhoja saamiani sukulaisteni kirjomia, totesin, ettei nekään nyt aivan täydellisiä olleet. Ajatushan se tärkein on. Ja ensi kerralla tulee taas jo parempaa jälkeä :) PS. Musta lanka on aivan tavallista karhunlankaa, mutta jotenkin mukavan moderni kaikesta huolimatta, mutta kun kontrastiero suuri, niin jäljen olisi hyvä olla vielä parempaa...


Minen osta mitään”-maaliskuu, päivä 7
Tänään lähti asunnon oveen "Ei mainoksia" -kyltti. Jos hassut ostosmielihalut vähenisivät, kun ei tule postia :) Ei, en oikeasti tarvitse uusia ulkoiluhousuja ja ei, aivan liian halpa jenkkisänkykin saa odottaa. Eihän sellainen edes mahdu tänne! Kaikenlaista sitä huomaa hieman havittelevansa "kun halvalla sais". Olen nyt ensimmäisen viikon aikana käynyt kaupassa kerran ja kaappien kätköistä on lähtenyt niin papupurkkeja kuin pakasteitakin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti